איך זה עובד?
רוב המסחריות המודרניות מציעות חווית נסיעה ונהיגה שלא נופלת כמעט מזו שמציעות מכוניות פרטיות. ברכבים המסחריים יש מגוון סוגים:
- מסחריות להובלת סחורה או אנשים
- מסחריות קטנות שמתאימות לחלוקה עירונית
- מסחריות גדולות שיסחבו משקלים לכל אורך המדינה.
חשוב! המשקל הכולל של רכב מסחרי בקטגוריה זו, משקל עצמי של הרכב פלוס מטען, לא עולה על 3.5 טון ולכן רישיון הנהיגה הדרוש זהה לזה של מכונית “פרטית” (רישיון ב’ )
מסחריות קטנות
המסחריות הקטנות הן בד”כ מכוניות סופר מיני, שאף יכולות לשמש לעבודה אינטנסיבית. היתרונות של המסחריות הקטנות: תמרון עירוני נוח, מנועים חסכוניים ומחירים זולים יחסית.
טנדרונים
זקוקים לרכב שישמש גם להסיע את המשפחה וגם להעביר סחורה? טנדרונים זה הפיתרון שלך: מסחריות קומפקטיות. הבסיס שלהן הוא מכונית משפחתיות, שצמחו לגובה וקיבלו מבנה של מכונית מסחרית עם נפח העמסה גדול. מדובר במכוניות שיכולות לספק תחליף טוב למשפחתית רגילה עם תא מטען ענק.
ואנים מסחריים
זקוקים לרכב שגם יכול להסיע נוסעים וגם סחורה? הואנים המסחריים מאפשרים לך להסיע 8-9 נוסעים, ולאפשר גם מקום למטען. גם מי שצריך רכב גדול לשינוע סחורות ימצא בהם מענה, ובחלק גדול מהדגמים יש גם תיבה אוטומטית – כך שהנהיגה פשוטה גם למי שלא רגיל לרכבים גדולים. החיסרון הוא, שבניגוד למסחריות הגדולות, במקרה של הוואנים המסחריים אין הטבות מס משמעותיות.
מסחריות גדולות
בקטגוריה הזו ניתן לבחור בין מכוניות “סגורות” עם נפח הטענה גדול במיוחד לבין מכוניות “נוסעים” עם מספר גדול של מקומות ישיבה. היתרון של המכוניות האלו הוא שבמשקל שבין 3.5 ל-4 טון ישנו מקלט מס, שמאפשר לבעלי עסקים לקבל הטבות מס ניכרות ולקנות את הרכב ללא מע”מ – אך עדיין ניתן לנהוג בהן ללא רשיון למשאית.